Resurse pentru părinți

EȘTI PĂRINTELE UNUI ADOLESCENT SAU AL UNUI ADULT TÂNĂR?

Informează-te cu privire la riscuri. Adolescenții și tinerii prezintă un risc crescut de contractare a meningitei meningococice, comparativ cu alte grupe de vârstă38.

Deși sugarii și copiii cu vârsta cuprinsă între 1 și 4 ani se confruntă cel mai frecvent cu meningita meningococică, în numeroase țări există un al doilea vârf de incidență al bolii, la grupul de vârstă 15-24 ani38.

Bacteriile care cauzează meningită meningococică se pot răspândi de la o persoană la alta prin secrețiile de la nivelul nasului şi gâtului celor care sunt purtători de bacterii39.

Comportamentele sociale frecvente observate adesea la adolescenţi şi adulți tineri, alături de factorii de mediu, pot contribui la răspândirea acestor bacterii.

Drept urmare, există o probabilitate mai mare ca persoanele expuse acestor factori să fie purtătoare de bacterii fără a prezenta însă simptome39,40,41.
Bacteriile care cauzează meningita meningococică sunt de diferite tipuri.
În prezent, nu există un vaccin unic, care să protejeze împotriva tuturor tipurilor de meningită meningococică - sunt necesare cel puţin două vaccinuri38.

Vorbește cu medicul tău pentru a afla care dintre vaccinurile meningococice este potrivit familiei tale.

1 / x