Consecințe

Meningita și septicemia sunt forme ale bolii meningococice, o infecție mai puțin frecventă, dar care poate avea un rezultat fatal31,32.

Boala este cauzată de bacteria Neisseria meningitidis, cunoscută și sub denumirea de meningococ. Alte forme ale bolii includ pneumonia, artrita și pericardita33.

Meningita este o infecţie a învelișului de la nivelul creierului și al măduvei spinării, în timp ce septicemia este o infecție la nivelul sângelui31,32.

Informațiile de pe acest website fac referire la cele două manifestări cel mai frecvent întâlnite ale bolii meningococice (meningita și septicemia) și, pentru a facilita înțelegerea, acestea vor fi regăsite sub denumirea de “meningită meningococică” în întreg conținutul.

MENINGITA MENINGOCOCICĂ AVANSEAZĂ RAPID30

Meningita meningococică poate duce la deces în numai 24 ore de la apariția primelor simptome. Simptomele inițiale pot fi asemănătoare unei boli virale, precum gripa. Tratamentul medical prompt este esențial.

Chiar și atunci când boala este diagnosticată din timp și se administrează un tratament adecvat, consecințele pot fi grave:

1 / x

1 persoană din 10 decedează30

2 persoane din 10 vor suferi complicații (sechele permanente30)