Cum te protejezi

ÎNȚELEGE RISCUL #AtâtEdeUșor

Informează-te despre comportamentele sociale și factorii de mediu care te expun pe tine și familia ta riscului de meningită meningococică.

Ai grijă la SEMNELE ȘI SIMPTOMELE meningitei meningococice.
Simptomele inițiale pot fi asemănătoare unei boli virale, precum gripa34, însă decesul poate surveni în numai 24 ore de la apariția primelor simptome35.

IA ÎN CALCUL OPȚIUNEA VACCINĂRII

Protejează-te și protejează-i pe cei dragi! Vaccinarea împotriva meningitei meningococice poate ajuta și la protecția celorlalți. Vorbește cu părinții și cu medicul tău despre opțiunea vaccinării antimeningococice!

Există vaccinuri aprobate pentru cinci tipuri de bacterii care cauzează majoritatea cazurilor de meningită meningococică – A, C, W, Y și B36. Vorbește cu părinții și cu medicul tău pentru a afla care dintre vaccinurile meningococice sunt cele mai potrivite pentru tine și familia ta.

Atunci când o mare parte din populație este vaccinată, există o probabilitate mult mai mică de răspândire a bolilor contagioase, cum ar fi meningita meningococică, deoarece există mai puține persoane care pot fi infectate. Acest lucru este cunoscut sub denumirea de „imunitate de grup” sau „imunitate colectivă”37.

Vaccinarea ajută și la protecția persoanelor vulnerabile din jurul tău precum37:

NOU-NĂSCUȚII CARE SUNT PREA MICI PENTRU A FI VACCINAȚI
PERSOANELE ÎN VÂRSTĂ
PERSOANELE FOARTE BOLNAVE AFLATE ÎN SPITAL
PERSOANELE CU DEFICIENȚE ALE SISTEMULUI IMUNITAR

Vorbește cu părinții și CU MEDICUL TĂU

Întreabă-ți medicul despre cele 5 tipuri de bacterii care cauzează majoritatea cazurilor de meningită meningococică și modul în care poți preveni ca tu și familia ta să contractați boala.

AFLĂ MAI MULTE și aici:

WHO

ECDC

Ministerul Sănătății

Despre Vaccin

Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș"​

Societatea Română de Pediatrie

Societatea Română de Medicină de Voiaj

Societatea Română de Microbiologie​

1 / x

Website-urile de mai sus nu sunt deținute și controlate de Pfizer. Pfizer nu susţine şi nu este responsabil pentru conţinutul sau serviciile acestor site-uri.